Új germán Medicína – Miért ? Mi az a betegség?

Egy állapot, egy üzenet a testünktől, egy elkerülhetetlen rossz, egy figyelemfelkeltő jelzés?

Netán megbolondult sejtek ámokfutása? Nos, egy német orvos, Dr. Ryke Geerd Hamer tudományos kutatásai és megállapítása szerint a betegség nem más, mint agyunk válaszreakciója egy érzelmi megrázkódtatásra, mely az élőlények túlélési programjának része.

Leegyszerűsítve ez annyit jelent, hogy a betegségnek értelme, célja, rendeltetése van. Biológiai rendeltetése. Hamer doktor szerint a betegségeinket olyan konfliktusok, érzelmi kilengések okozzák, amelyeket válsághelyzetként élünk meg. Tulajdonképpen ez a megfogalmazás adja a lényegét és alapgondolatát az Új Orvostudománynak, más néven az Új Germán Medicinának, melyet sokan áttörésnek, forradalmi előrelépésnek neveznek az orvostudomány, és lélektudomány területén. A módszer lényegéről kérdeztük annak ismerőjét és oktatóját, Barnai Robertót. Ha ez egy teljesen új tudományos felfedezés, akkor kezdjük a lényeggel: az új orvostudomány szerint, mi az a betegség?

A korábban megbetegedésnek vélt tünetek, testi elváltozások tulajdonképpen, konkrét feltételeknek megfelelő érzelmi konfliktusokra, érzelmi kilengésekre, érzelmi megütközésekre produkált testi válaszreakciók. Korábban a megbetegedés-tüneteket az Anyatermészet tökéletlenségének, hibájának, testünk elromlásának, elkopásának, tönkremenetelének, vagy éppen gonosz kis kórokozók alattomos, pusztító támadásának vélték. Az, mint utólag kiderült, a részadatok kiértékeléséből fakadó teljesen téves következtetés volt! Most, hogy a kutatási területeket kiszélesítettük, a kutatási adatokat összevontuk, és az embert teljes egészében: lélek-agyszervek összességében vizsgáljuk, kiderül: a betegség nem más, mint egy értelmes válaszreakció, egy konkrét, valós érzelmi konfliktusra. Míg a konfliktus-aktív, konfliktushoz alkalmazkodási, elváltozás kialakulási szakasz tüneteit ritkán vesszük észre, a megoldási, gyógyulási szakaszt annál inkább, mert ez gyakran fájdalmas, kellemetlen, sőt lehet veszélyes is! Ám ez attól még se nem beteges, se nem értelmetlen, se nem rosszindulatú! Az új orvostudomány leírja az életfolyamatokat, a biológiai összefüggéseket, és megmutatja azt, hogy mit kell tennünk az önműködő, természetes gyógyuláshoz.

A betegségeket joggal nevezhetnénk konfliktus-allergiának. Az elszenvedett konfliktus érzelmi tartalma határozza meg, hogy mely szerven lesz elváltozás. Értelemszerűen, az érzelmi konfliktust kell megszüntetni, az érzelmi kilengést okozó élethelyzetet kell megoldani ahhoz, hogy az elváltozás súlyosbodása megálljon, és átkapcsoljunk a daganatelbontási, sorvadás-újjáépítési szakaszba. Naponta elszenvedünk sok-sok konfliktust. De nem akármilyen konfliktus az, ami elváltozást, megbetegedést indít be. Ezt úgy nevezik, biológiai konfliktus.