A táplálkozás az életben maradás feltétele, nem pedig az élet értelme!!!

„Az út kanyarog szerteszét, a vége megtalálja majd az elejét”.   – / Kormorán /

Igen, valahogy ilyen a mi életünk is. Összevissza kanyargó, szerteszét ágazó, de egy a lényeg, az indulási és az érkezési oldal egy állomáson van. Ez azt is jelenti, hogy az életemhez szükséges minden adat ezen az egy helyen található meg.  Meg kell kérdezni szüleinket, nagyszüleinket vagy dédszüleinket, ők még többet tudnak erről. „Mehetsz jobbra, mehetsz balra egy út vezet templomodba” – énekli a Kormorán. „Járt utat járatlanért el ne hagyj” – tartja az ősi mondás. Vajon kinek szólnak ezek a bölcsességek? Ha nekünk, akkor miért nem hallgatunk rájuk?  Miért nem hallgatunk a jó, a szép szóra? Miért hallgatunk a rossz tanácsadókra? Apósom szokta mondogatni: „Kell a jó?” Úgy látszik nem. De akkor miért panaszkodunk? Hisz magunk akarjuk a bajainkat, és ha megszereztük őket, hát cipeljük is rendületlenül. A jó tanács mindig ingyen van! Ez legyen útmutató, ha valakitől kérnek, vagy valaki tanácsot akar adni önöknek. 2009-ben megpróbálunk kicsit a testtel is foglalkozni, de egy kicsit másként. Már csak azért is, hogy meghagyjuk önöknek a választás, és  ezzel a felelősség jogát is.Most pedig ízelítőül egy-két jó tanács a testnek, aki a lelket akarja ezzel szebbé tenni. Most úgyis egy böjti, megtisztulási, ádventi időszak következik.

1.     Naponta csak kétszer étkezzünk, először délben, másodszor nap-          nyugtakor. Ha ragaszkodunk a reggelihez, csak valami könnyűt         együnk, ne terheljük meg reggel az emésztőrendszerünket.

2.     Arányosan együnk főtt és nyers ételt.

3.     Húst, ha szükséges, hetente csak egyszer-kétszer együnk.

4.     Igyunk több tiszta vizet.

5.     Kerüljük az olyan ételt, amelynek fehér a színe.

6.     Mértékkel bánjunk a sóval is, csak tiszta tengeri sót használjunk.

7.     Lehetőleg ne fogyasszunk izgató és kábító szereket.

8.     Sokat mozogjunk a friss levegőn.

9.     Ételeinket csak tiszta forrásból szerezzük be.

10.  Éljünk úgy, hogy az életünk minden pillanata tudatos legyen.

Tehát ha levegőt veszünk, akkor gondoljunk a levegővételre, ha mosakszunk, akkor arra gondoljunk, hogy valóban testileg és lelkileg megtisztulunk, mindig tudatosan arra gondoljunk, amit éppen teszünk! Ha így cselekszünk az életünk irányítóivá, nem pedig szenvedőivé válunk, és tettünk egy lépést  valódi boldogságunk felé. Tudom, most sokan megkérdezik: Akkor mi értelme van az életünknek?

Nekik üzenem: A táplálkozás az életben maradás feltétele, nem pedig az élet értelme!!!Sok

sikert kívánok mindenkinek egy egészségesebb és boldogabb élethez!

Erdőhátkarcsa, 2008, Enyészet hava                            Izsák József