A rák ellenszere: B17 vitamin

PDF Nyomtatás E-mail

Philip Day könyvében nemrégiben közzétett fölfedezése óriási vihart kavart: meggyőződése szerint a B17 vitamin segítségével legyőzhetők a különféle daganatos megbetegedések.

A laetrile nevű vegyületre, egy addig ismeretlen vitaminra, az 50-es években bukkant Ernst T. Krebs, biokémikus és B17-nek nevezte el.

A B17-vitamin vagy nitrilozid megjelölés egy nagy csoport olyan vízoldékony, lényegében nem toxikus, édeskés vegyületre utal, amely több mint 800-féle növényben megtalálható. Az egyik leggyakoribb nitrilozid az amigdalin, mely a legnagyobb koncentrációban bizonyos gyümölcsök magvaiban fordul elő (pl. nektarin, cseresznye, szilva, alma), de mind közül a leggazdagabb B17 forrásnak a sárgabarack magja bizonyult, mely súlyának akár 2.5 százalékát teszi ki a szóban forgó vegyület.

Kutatások bizonyítják, hogy amennyiben az állati vagy emberi szervezetbe elegendő mennyiségű laetrile-t juttatunk, az – kizárólag – a daganatos sejtekre mérgező hatást fejt ki. Megfigyelések szerint, azok a bennszülött népcsoportok, amelyek a táplálékkal elegendő mennyiségű B17 vitamint vesznek magukhoz, jó egészségben, az átlagosnál jóval hosszabb ideig élnek. Az elsősorban gyümölcsökkel táplálkozó állatok és a régi emberek étrendje igen gazdag volt nitrilozidokban.

Mely élelmiszerek gazdagok B17 vitaminban? Többek közt a lenmag, a tápióka, a lucernacsíra, barnarizs, lencse, makadámia dió, eper, dió, az árpa, földi szeder, köles, mezei sóska.

Philip Day kutatásai szerint a rákbetegeknek nagy mennyiségű sárgabarack magot kellene fogyasztaniuk: napi 40-50 darabot javasol, de ezt a mennyiséget fokozatosan kellene elérniük. Egészségeseknek, rákmegelőzés céljából napi 8-10 darab elfogyasztása lenne optimális.

A magok mellett ananász valamint elegendő A és E vitamin fogyasztása javasolt, melyek elősegítik a B17 rákos sejtekre kifejtett hatásmechanizmusát.

Fontos tudni, hogy a rákos sejtek lúgos környezetben nem tudnak szaporodni, ezért rendkívül fontos a lúgosító ételek fogyasztása! Az állati eredetű élelmiszerek savas kémhatást idéznek elő a szervezetben. A nyers zöldségek és gyümölcsök fogyasztása biztosítja a szervezet számára a kívánatos lúgos kémhatást.

A B17 vitamin hatásmechanizmusáról bővebben Ernst T. Krebs tanulmányában olvashat.

A lapunkban megjelent egészségügyi cikkek tájékoztató jellegűek, azok nem helyettesítik a szakorvossal való konzultációt.

forrás: http://ahirek.hu/go/725e0d5d726ff0-1.html