Sai Baba - Hitvallás

  • PDF

Azért jöttem, hogy szívetekben meggyújtsam a Szeretet lámpását, és lássam napról napra egyre fényesebben ragyogni. Nem jöttem semmilyen vallás nevében, sem azért, hogy új felekezetet, egyházat teremtsek, vagy magam köré híveket gyűjtsek. Azért jöttem, hogy beszéljek nektek erről az Egyetemes Hitről, e Spirituális Elvről; a Szeretet útjáról, a Szeretet erényéről, a Szeretet kötelességéről, a Szeretet iránti elkötelezettségről.
„A szeretet épp olyan éltető az ember számára, mint a tűz számára a szén. Meg kell szabadulnod a gyengeségtől, úgy, hogy az Isteni Szeretetre összpontosítasz, mivel az Isteni Kegy adja a legnagyobb erőt. Minden más elmúlik, de az Isteni Kegy örökké árad. Bármit tehetsz, csak fejleszd magadban az Isteni szeretetet. Isten a rendező, minden ember színész. Légy jó előadó Isten játékában.

”Csak egyetlen vallás létezik, a szeretet vallása.
Csak egyetlen kaszt létezik, az emberiség kasztja.
Csak egyetlen szó létezik, és ez a szív szava.”
„A szeretet adakozó és megbocsátó.
Az önzés, kapni és elfelejteni.
A szeretet kiterjedés.
Az önzés összehúzódás.”

Most rólad van szó! Csakis rólad, akiben az "én vagyok" élmény él. Az emberek jönnek-mennek, de te maradsz. Önmagad állandó társa vagy. Álmodban is kísér. Ott is énként bolyongsz, s rájössz majd, hogy a halálod után is megmarad. És most jön a lényeg. Ha ez így van, lehetetlen, hogy önmagaddal ne légy jóban!

Sai Baba