Miért is van sok szélerőmű park Európa szerte ?

  • PDF
A  szélreöművek által okozott betegséget Szélturbina-szindrómának vagy vibroakusztikai betegségnek nevezik. Nagyon sokan és nagyon régen imádkozunk Jutta Reichardtért, akinek nagy szíve, mindenképpeni segíteni akarása még Madba is eljutott. Betegen dolgozott értünk,mikor az itteni "intelligens szélerőműpark "ismertetésére" került sor .Az Ő levelét olvastuk volna fel, amelyet általunk, a mi polgári társulásunkon keresztül írt, de nem nekünk. Mindanyiunknak!!!! Lehurrogták Őt,aki ezt a levelet felolvasni készült.Végül  sikerült.Hányan értették meg a levél tartalmát? Legyünk felkészülve arra, hogy a szélpark nem megfelelő helyen tervezve, vagyis emberközelben, komoly megbetegedések forrása. Nem lehet, hanem lesz. A világ az OZE-t illetöen 3 részre olszlott: a beruházó, .az ellenzők és a közönyösek táborára.Ki  kell mondani,hogy nemcsak annak a falunak kell ettöl tartania,amelynek a nevére a projekt szól.Ilyen sürünlakott területen ceruzával meghúzható határ nincs.
El kell mondanom viszont azt a tényt, hogy aki ebbe a témába egyszer kezd belelátni és valamilyen "lelkiismerettel" rendelkezik soha többé nem lesz közönyös az ügy iránt. Miért is? Mert kezd látni. Látja a rendszerrel összefüggő előnyöket és hátrányokat. Az előnyöket nem a lakósok élvezik. A betegségeket szinte mindig ők. Tudni kellene, hogy mit is jelentenek a vibroakusztikai betegségek és míg a szélerőművek közelében emberek élnek miért nem gyógyíthatók? Az emberi szervezet szinte folyamatosan az üzemeltetés alatt egy "érdekes rezgésnek" van kitéve. Az egyik és a legfőbb ok, a vibroakusztiakai betegségek okozója az infrahang, mely nem hallható, de a szervezet élő sejtjeit fokozatosan roncsolja. Mindez tudományosan bizonyított tény, hogy nem nálunk az egy más kérdés. Míg a beteg rájön, hogy hol keresse a betegsége okát már majdnem késö (???!!!). A szélerőműveknek ezzel a mellékzöngéjével találkozhatunk több tudós által, mint vizsgálati eredménnyel,
pl. Nina Pierpont, MD az USA-ból vagy a német, portugál, ír, waleszi, kanadai és sorolhatnám ellenzők munkájából. Nehéz bizonyítani ott, ahol az államhatalom nem a védekező pozicióban levőket segíti, hanem a beruházókat, akik az eurómilliókat csak úgy szórják, mint mi a centeket. Miért is a sok projekt Szlovákia szerte is?Hiszen állítólag az áramért már csak alig fizetnek? Hatalmas milliók vannak a tervezés költségeiben. Honnan ez a sok pénz? Nem érdekli őket, ha 10-ből csak 1-2 jön be. Dehogyis érdekli, hogy a lakósok egymásnak esnek a falvakban. Miért is? Mert nekik elég, ha 1 bejön, csak jó nagy legyen. Na és még valamit. Az előterveikben már (ha mást nem is) leírták, hogy Dél-Szlovákia lakosssága statisztikai elsőséget élvez elhalálozásban. Nincs kivétel. Eddig ahány projekttervezetet elolvastam mindenütt prioritást élvez ez a tulajdonságunk. Vigyázzunk magunkra mert ez sem véletlen. Ők 25-30 év múlva is mutagatni szeretnék a tanulmányaikat, hogy: "lám mi megmondtuk". Csak kérem az érdekelt feleket, hogy az a könyvecske, melyet ők tanulmánytervezetnek neveznek 25-30 év múlva se vesszen el, mert azok a tervezetek nem diplomamunkák. Sokkal többek annál. Bianco orvosi leletek, melyekre emlékezniük kell a gyermekeinknek. Tudniuk kell, hogy szüleik már "akkor" felemelték szavukat az élet nevében.A Júdások, meg nehogy emlékművet állítsanak az elhunytaknak. Például Jutta Reichardtnak, a férjének, meg a többi szürke eminenciásnak.    Juttáék nincsenek egyedül. Velük vagyunk mi is.
Tisztelettel azoknak, akik az életre szavaznak és ima a többieknek, hogy nézzenek körül és lássák azt, hogy mit veszíthetünk. A Jutta Reichardt, Nina Pierpont és J.L.Butréhoz csatlakozók nem magukért küzdenek, hanem mindenkiért. Érted is!
Pónya Irén
PTL polgári társulás