Napelemek az Iskolák tetejére ???

  • PDF

Néhány Szlovákia Falu iskolájának tetejére napelemeket szerelnek   ( Csicsó, Búcs, Nyárasd ..... )

Csicsón nagykiterjedésű tetőfelület felújitása komoly gondot okozott a falu vezetőségének. Nem találtak anyagi forrást a tetőfelújításra .

Az investor ajánlott egy megoldást. Az investor cég tulajtonosi körében Cipruson bejegyzett cégek vannak, melyek "véletlenül" 1 címre vannak bejelentve. Regiszter Klikk. Cipruson kedvezőbbek az adózási feltételek.

Felújítják az iskola tetejét, melyért cserébe cca 190 kW -os napelem parkot telepit az investor. Erről a falu polgármestere tájékoztata társulásunkat. Az iskola tetejét 2 szerződésben adta bérbe a falu képviselő testülete.  A szerződésekben  szerepel, hogy a falu tulajdonába kerülnek a napelemek 25 év múlva. Napelemek gyártója 25 évre garantálja a napelemek működését. Utána  naplemek áramtermelési hatékonysága csökken és max 37 év után teljesen leállnak. Ezek után a falu közgyűlésének és majdani polgármesterének kell  eltakarítani a veszélyes hulladékokat tartalmazó napelemrendszert.

Szerődések és az investívió vázlatos rajza megtekinthetők Csicsó község weblapján is : www.cicov.sk

Baráti társulásunk egy kérvényt juttatott el a falu képviselő testületéhez ,  polgármester úrnak , melyben kifogásolta a kérdéses investíiciót. Várhatóan a 2O12. 5.17.-ei ülésen ezt meg fogja vitatni.

 

 

 

 

Várjuk a képviselő testület írásbeli véleményét az ügyben !!!

 

Facebook - Képek az alapiskoláról

 

Az ügy fojtatása hamarosan !!!