A Jövő Kezdete

  • PDF

http://www.youtube.com/watch?v=sXpUNDyad7s&feature=fvst

Eugene Simonet-nak nincsenek illúziói, nem hiszi, hogy az idei hetedik osztály bármiben is különbözne a tavalyitól. "Eugene évrõl évre ugyanazt a szöveget adja elõ az osztályának abban a reményben (bár nemigen hisz benne), hogy egyszer az egyik diákot megérinti majd, amit mond" - mondja Kevin Spacey. Simonet fizikai sérülései mély lelki sebekrõl árulkodnak. "Minden reményét diákjaiba veti, mert saját magával kapcsolatban már nincsenek illúziói. Érzelmileg teljesen magába zárkózott."
A rendezõ, Mimi Leder, a Deep Impact és a Peacemaker alkotója a következõket mondja: "Eugene, aki társadalomtudományokat oktat, különleges küldetést vállalt magára, melyet tizenkét éve minden tanév elején el is mond a diákoknak: találják ki, miként lehetne megváltoztatni a világot, és ezt valósítsák is meg. Évrõl évre ugyanaz a szöveg, no és a remény, hogy egyszer jön majd egy diák, aki mindezt komolyan is veszi."
És lám: az egyik srácot, Trevor McKinneyt szíven ütik a hallottak. Leder így beszél errõl: "Nem véletlen, hogy Trevor komolyan veszi a feladatot, hisz az élete merõ zûrzavar. Apja elhagyta õket, ami miatt nála is bekövetkezik az a tipikus "túl korai felnõttség" állapot, mely szinte elkerülhetetlen azoknál a fiúknál, akik apa nélkül érik meg a kamaszkort
.