Tudatos butítás vagy csak a helyzet miatt alakul igy sorsunk ?

  • PDF

Elindult az ipari forradalom. Fokozatosan egyre több gép jelent meg a fejlettebb társadalmakban. Így egyre nőtt a munkanélküliség. Ez a tendencia még ma is folytatódik.

Egyre több gép , berendezés, robot jelenik meg életünkben. A napról napra jelennek meg hírek az újabb robotfejlesztésekről. A minap az egyik hírportál számolt ben Bill Gates kijelentéséről, miszerint a gépek elveszik az emberek munkáját. Fura összefüggések vannak, melyek, arra mutatnak, hogy a világ egyfajta gazdasági globális hatalmi törekvés eszköze, melyben a jövőben nem az emberek, ha nem a robotok veszik majd át a szerepet.

 

A robotizélt világ elterjedése mennyire fogja segíteni az embereket vagy csak betegíteni fogja őket?

Tény, hogy ha az ember nem mozog, akkor szinte garantált, hogy megbetegszik. A mozgás a Tettek az EMBER alapeleme. Ha ezt elveszük vagy fokozatosan csökkentjük. akkor betegségek ütik fel a fejét.

Lásd a folyamatot. Az emberek a közösségi média megjelenése óta szinte elhidegültek egymástól. Szokásainkat a nagy adatgyűjtő központok már elemzik. Ha csak arra gondolunk, hogy a hipermarketek polcain egyes termékeket, tudatosan tesznek szemmagasságba. Megfigyelték és tudják, az ember nem szívesen hajol le. Ami a szem előtt van és kényelmesen eléri azt leveszi a polcról. Mindent meg fognak tenni az életben, hogy kényelmesebben éljünk. Egyre kevesebb lesz a mozgás és tudatosabbak a kiszolgálók, így veszik el az ember jelen pillanatát. Nem kelljen gondolkodni, ne legyen viszonya a természettel, tulajdonképpeni önmagával.

Ez a szemlélet sajnos nagyon begyűrűzött az oktatásban is, így a közeljövő társadalmába is. Ez szomorú. Magyarországon egyre népszerűbbek az alternatív iskolák, mert ezt az egyfajta elbutítást felismerték, meg ha tudat alatt is. Érzik, hogy valami nincs rendben. Szlovákiában ez a folyamat nagyon lassú, szinte alig észlelhető. A gyakorlatias oktatás a gyermekek anyagismerettel való megtömésével  szemben nagyon lassan terjed. Ez az egyik oka a „pusztuló“ tudatos felvidéknek.