Akumlátor gyár a Csallóközben !!! ???

  • PDF

Tétlenül nézzük??? - Karaffa Attila

Kedves Barátaim, Ismerőseim! Szomorúan írom le, hogy a Banner Baterien megkapta az építkezési engedélyt, és az akkumulátorgyár a Csallóközben Egyházkarcsa és Dunaszerdahely között felépülhet a legnagyobb édesvíz készletünk fölött. Már többször tiltakoztunk, petíciót írtunk alá.

Hozzá nem értő, nem itt élő hivatalnokok döntenek rólunk minket nem megkérdezve? A csallóközi vizet szállítják az északi régiókba is egyébként. Nem lehet közömbös számunkra, hogy tiltakozzunk minden fórumon a gyár felépülése ellen. A hagyományos mezőgazdaságra épülő üzemekre volna szükségünk, hiszen kiváló a földünk is és nem egy akkumulátorgyárra!

Dunaszerdahely határában letelepedni kívánó osztrák Banner Baterien akkumulátorgyártó cég évi hatmillió akkumulátort gyártana 49 millió kg ólom és 12 millió liter kénsav felhasználásával. Mint ismeretes, a Csallóközben található a legnagyobb édesvízi ivóvízkészlet Közép-Európában, így a környezetre és a lakosságra súlyos veszélyt jelentene egy ilyen jellegű gyár felépítése.

 

Kiegészítve Attila írása!!!

Tegyünk Igen. Tiltakozni kell !!! Ivóvízkészletünk, gyermekeink jövője a tét !!!

Teljes mértékben igaza van Sólyom Lászlónak, volt köztársasági elnöknek. Az a polgármester aki ennek az ügynek pártját fogta minimum , hogy felelősségre kell vonni!!! Az ilyen polgármester nem lehet vezetője egyetlen falunak sem!!!

Tiltakozni kell minden fórumon!!!

Lehet, hogy csakis kizárólag ez ügyben a lakossági engedetlenség a megoldás!!! TETTEKRE van szükség !!!

Szlovák testvéreinkkel is össze kell fogni ez ellen a szörnyűség ellen!!! Szlovák városok is veszélyben vannak, több 10 000 ember!!! Kell nekünk még egy KOLONTÁR???