Kötelező védőoltás - Hogy is van ez Magyarországon ?

  • PDF

A jövő évtől kötelező lesz a sok vitát kiváltó Pneumococcus oltás és „kötelezően ajánlott" a HPV oltás. A koraszülöttek számára pedig hatalmas állami támogatást kap az öt adagból álló RSV oltás.

Mégis örömmel látjuk, hogy oltáskritikus oldalról is elindult valami. Két tapasztalt, nagyra becsült orvosunk havi rendszerességgel fórumot tart Budapesten az oltásokról. Egy önszerveződő csoport halottak napja alkalmából megemlékezést szervezett az oltáskárosultakért az ország több pontján. A médiában pedig egyre többször bukkannak fel oltással kapcsolatos személyes történetek, mint egy zsámbéki édesanyáé, aki az oltás után sokkos állapotból élesztette újra a kisgyermekét. E havi olvasói levelünkben egy másik anyuka azt meséli el, hogyan ejtette át a gyermekorvos, és adta be az ajánlott Pneumococcus oltást a megkérdezése nélkül.
Kellemes böngészést!
Tud-e olvasni az államtitkár?
A koraszülötteknek adható RSV oltásról
Mint tudjuk, nem az a fontos, hogy fel tudja-e olvasni az írott szöveget, hanem az, hogy megérti-e? Ha megérti, akkor viszont hogyan képes kommunikálni azt, hogy az állam ad a semmiért a gyógyszergyáraknak 1.3 milliárdot? Bocsánat, nem egészen a semmiért, mert azért annál több. De nem jó értelemben. Használni ugyan nem használ, viszont árt. Árt, mert aki csak látszólag cselekszik, az hamis biztonságérzetet kelt, és elhazudja a lényeget. Ezzel a tettével pedig árt az újszülöttek, árt a szülők, és árt a köz ellen.
A teljes cikk ITT olvasható.
Fórum az oltásokról
Már két alkalommal találkozhattak az érintett szülők és szakmabeliek a „Beszélgessünk az oltásokról!" fórumon. A két szervező, dr. Kürti Katalin és dr. Ébert Jenő célja ezzel a programsorozattal az oltásokkal kapcsolatos korrekt tájékoztatás.
A teljes cikk ITT olvasható.
Megemlékezés az oltáskárosultakról
A helyi ÁNTSZ épületek előtt tartottak megemlékezést oltáskritikus családok mécsesgyújtással, virágokkal és imával, az ország több pontján.
A teljes cikk ITT olvasható.
„Oltásellenes" mozgalmak
„A mai világban az emberek igen könnyen jutnak megfelelő információhoz. Sok ember egyetemet végzett, ahol megtanulta, hogyan kell megérteni egy tudományos publikációt, hogyan járjon utána tudományos kérdéseknek. A médiának ezt kellene ösztönöznie, nem pedig azt, hogy vakon kövesse mindenki, amit az „okosok” előírnak."
A következő írás szerzője egy négy gyermekes, hívő katolikus, fiatal amerikai édesanya, Kate Tietje. Blogbejegyzése a Modern Alternative Mama oldalon jelent meg 2013 augusztusában.
A teljes cikk ITT olvasható.
„Két injekcióban fogja megkapni az oltást"
Félrevezették az anyukát az ajánlott pneumococcus oltással: nem akarta, mégis megkapta a gyermeke a kötelezővel együtt.
A következő levelet B. I.-től kaptuk 2013 októberében.
A teljes cikk ITT olvasható.

Felelőtlen oltástagadó vagyok?
„Mint szinte minden gyerek legalább egyszer, Nimród becsukta egy nagy fiókkal az ujjait. Aztán csöndben, fájdalmasan rám nézett, és nem vett levegőt." A Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazinban jelent meg egy édesanya írása a rettegésben töltött napokról. Azonban még mindig oltani akarják a gyermekét!
A teljes cikk ITT olvasható.
Üdvözlettel: a Nebáncsvirág Egyesület csapata.

Nebáncsvirág Egyesület < Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. > schrieb am 20:15 Mittwoch, 13.November 2013