Asztali só és himalajai só /Miért is olyan jó a himalájai só/

  • PDF

Akárcsak a fehér asztali sóból, a cukorból is hiányoznak a teljes spektrumú ásványok és más tápanyagok, amelyek megvédik és erősítik az egészségünket.

 

A nyugati világ úgy tekint a sóra, mint nátrium klorid-ra, mint egy finomított, feldolgozott fehér anyagra, amelyből hiányoznak a tápanyagok. A só oly mértékben tápanyagmentes, hogy a 20. századbeli orvosok megállapították, hogy akik nagyobb mennyiségű fehér asztali sót fogyasztottak, azoknál olyan krónikus degeneratív betegségek kezdtek kialakulni, mint a golyva. Ennek oka a só jód hiánya volt.

A jódhiány az értelmi fogyatékosság első számú oka, amit könnyen meg lehet eőzni. Más szavakkal, ha jód nélküli sót fogyasztunk az az utódainknál súlyos fogyatékosságokat okozhat. 

Ami szintén nagyon érdekes a feldolgozott asztali só esetében, hogy hiányzik belőle több mint 80 ásványi anyag. Ezért legalább egyet rakjunk vissza bele- a jódot, mivel a jód az az ásványi anyag, amelyik a legnyilvánvalóbb betegséget okozza (a golyvát nagyon könnyen észre lehet venni).
A jód az óceánokban természetesen előforduló ásvány. A tenger gyümölcseiben és a tengeri sóban bőséges mennyiségben van jelen, de a finomított asztali sóból teljesen hiányzik
.

Ezért elkezdtek jódot adni az asztali sóhoz, és megalkották a „jódozott sót”.

De miért is fogyasztanánk olyan sót, amit EGY ásványi anyaggal dúsítottak, amikor olyan sót is ehetnénk, amelyik 84 ásványi anyagok tartalmaz?

A rózsaszín Himalája kristálysó 84 ásványi anyagot és nyomelemeket tartalmaz, beleértve a jódot is.

Vigyázat a „tengeri só” átveréssel


Biztosan észrevettük, hogy sok feldolgozott só gyártó cég azt állítja, hogy „tengeri sót” gyárt. Az az igazság, hogy gyakorlatilag minden só tengeri só, mivel mindegyik a tengerből származik a föld történetének különböző időpontjaiból.

A „tengeri só” elnevezésnek valójában semmilyen jelentése sincs. A fehér feldolgozott sót is nevezhetjük „tengeri sónak” még akkor is, ha hiányoznak belőle a tengeri ásványok.

Ha jól megfigyeljük a só színét, könnyen megállapíthatjuk, hogy tényleg teljes spektrumú vagy sem. Ha tiszta fehér, akkor biztosan nem az. A fehér só olyan mint a fehér cukor, hiányoznak belőle a szervezetünknek szükséges ásványok és tápanyagok.

A teljes spektrumú sónak soha sincs tiszta fehér színe. A keltasónak (ami egy nagyon jó só), például barnás homokos színe van. A mi rózsaszín Himalája sónk fakó rózsaszín színű. Az egészében természetes teljes spektrumú sóknak homokos vagy barnás színük van.

Nagyon fontos, hogy legyen otthon sónk. A szervezetünk nem tud só nélkül élni, és egy krízishelyzetben nagyon nehéz lehet igazi sóra találni. A teljes spektrumú só tárolása nem csak most segít az egészségünkön, de a jövőbeli ételhiány ellen is tápanyagot biztosít.

Ha sokat edzünk, sokat mozgunk, vagy ha nagyon forró éghajlaton élünk, a szervezetünknek egyre több só kell. De a feldolgozott só nem látja el a testünket azokkal az ásványokkal, amelyekre szüksége van, hogy újratöltődjön. Csak a teljes spektrumú só elégíti ki a szervezetünk igazi só szükségleteit.

A gyorsételek utáni vágy gyakran csak a teljes spektrumú só utáni sóvárgás. Amikor a szervezetünkből hiányoznak az ásványok, akkor kényszeresen még többet fogyasztanánk. Ezt sokszor az agyunk úgy értelmezi  félre, mintha sós ropogtatnivalókra vágyakoznánk. De a teljes spektrumú só fogyasztása (csak mértékkel), sokszor csökkenti a gyorsételek utáni sóvárgást.