Kriston Intim Torna® – tanfolyam folyamatosan

Tanfolyam vezetője : Mórocz Magdolna

KIT – az alhas izmait, kötőszöveteit, szerveit védő egészségnevelő program, nők, férfiak, gyermekek számára, megelőzési és szövetgyengeségből, keringési nehézségből illetve egyéb más funkciózavarból származó tünetek megszüntetésére, mérséklésére való törekvéssel.

A KIT egy komplex módszer- egyrészt a medencealapi izmok erőnlétét, gyorsaságát, rugalmasságát, állóképességét, koordinációját fejleszti, másrészt az életmódbeli szokásáthangoláshoz nyújt ismereteket. Teljesebb képet kap az érdeklődő arról, miként védje szerveit érzelmekkel, intim szokásokkal, életstílussal. Így kiküszöbölhetők azok a károsító szokások, amelyek a medencefenék izmait gyengítik.

Kriston Andrea a jogvédett KIT módszer kidolgozója, a Magyar Nőorvos Társaság  Nőgyógyászat-urológia Szekció vezetőségi tagja. A módszere hatékonyságát több éve orvosi háttérrel a budapesti Szent Rókus kórházban vizsgálja . Az országban először itt alkalmazták a KIT-et a többi hagyományos terápiával egyenértékű kezelésként. Objektív eszközökkel végzett vizsgálat eredménye szerint a módszer segítségével 10hét alatt átlagosan 132%-os gáti erőnövekedés  következik be, amelyet több pozitív szubjektív hatás is kísér.

Az intim torna foglakozásokon olyan, egészséget támogató ismereteket és gyakorlati segítséget kapnak -elsősorban – hölgyek-, melyek jelenleg kimaradnak az iskolai oktatásból és az egészségügy szolgáltatásaiból. Jelenleg nincs más oktatási forma, amely eredményesen tanítaná miként védheti magát gyerek, nő és férfi, hogy ritkábban forduljanak elő különböző tünetek.

A tréning  3x 2,5 órában, jó hangulatban, kis csoportokban zajlik, diszkréten. Az érdeklődők elsajátítják a rejtett izmok szelektív tréningjét, mely egy jelentős testtudatfejlesztés segítségével történik. Felismerik, hogy életvezetési szokásaik közül melyek károsítják az alhas egészségét és miként lehet ezeket megváltoztatni. Lépésről-lépésre  haladnak a tanulási folyamat alatt, mindenki elsajátítja a gyakorlatokat  életkortól, ügyességtől, önbizalomtól függetlenül. Az órán tanultakat házi feladatként otthon gyakorolni kell. A csoport tagjai kérdőívet töltenek ki, melynek kérdései a jelen állapotukra vonatkoznak.  A kérdőívet csak a tréner tekinti meg, s visszaadásra kerül. Ezt követően tüneteiktől, állapotuktól, (várandóság, műtét utáni állapot) , és az orvos által felállított esetleges diagnózistól függően egyéni, házi programot-gyakorlatsort kapnak, s a továbbiakban már ezt végzik. Akinek problémája van, meghatározott egyéni testhelyzetet, és kiegészítő, hatékonyságnövelő gyakorlatot kap. A reggel végzendő gyakorlat 2 percet, az esti gyakorlatok10 percet vesznek igénybe. Amennyiben az érintett hajlandó a mindennapos gyakorlás áldozatát meghozni, s az életstílusban javasolt elemeket betartja, úgy még pl. a harmadfokú stresszinkontinencia ( akaratlan vizeletvesztés) sem tér vissza!

A tanfolyamra különböző alkatú, életkorú, végzettségű, családi állapotú egyén jelentkezik, egy a közös bennük: felelősséget vállalnak saját testük működéséért. Ők azok, akik már tudják, főleg  rajtuk múlik , hogy a mindennapjaikat egészségesen, tünetmentesen, boldogan élik-e.

A tanfolyamot elvégzők ezt a szolgáltatást kivétel nélkül hasznosnak ítélik, mely az életük minőségét testi-lelki szinten is jelentősen javítja.

Megelőzésképp minden Nőnek, s a következő tünetek,állapotok , esetén:

  • akaratlan szél-, széklet-, vizeletvesztés
  • hüvelygyengeség
  • orgazmusgyengeség
  • vaginizmus
  • nyálkahártya szárazság
  • libidó csökkenése
  • méh-, hólyag-, hüvely-, végbélsüllyedés
  • menstruációs görcsök
  • altesti gyulladási hajlam
  • székrekedés, puffadás
  • aranyér
  • fogamzásra, szülésre, menopauzára készülve
  • műtéti állapot megőrzése
  • nemiségünk intenzívebb megélése

E::Hogy miért jó az intimtorna?

Szerintem azok a nők, akik vizelettartási gondokkal küszködnek, biztosan ismerik, ahogy én is, a női élet e kellemetlen oldalát. Urológia, egészségügyi betét, gyógyszer és persze a keresztbe rakott láb. Kellemetlen beszélni róla, sőt “szégyen”. Nőgyógyászom és a nővér ( aki egyben a tanfolyamot is vezeti) biztattak, hogy próbáljam meg a tornát. Először nem nagyon hittem, hogy a tornával enyhülhet, sőt akár meg is szűnhetnek a panaszaim.Torna tornát követett, ami a napomból alig  több mint 10 percet vett el és nem is fárasztó. Már egy hónap után éreztem, hogy valami változott, ezért nem szedtem be a gyógyszerem, s továbbra is tornázom. Nem állítom, hogy minden olyan , mint szülések előtt volt, de nem szedek gyógyszert, nem járok urológushoz és nem használok betétet sem. Nekem megérte és nagyon köszönöm annak a két személynek, akik ezt a tornát megismertették velem.

Sz::Örömmel értesítem, hogy megszületett a kislányunk….. A szülés nagyon könnyű volt, nem tartott 2 óránál tovább. A könyv és a torna sokat segített, hogy testileg és lelkileg felkészült legyek. Üdv

Ha rész szeretnél venni a tanfolyamon kérlek írj a  momagdi@baratok.sk címre

A tanfolyamok időpontját megtalálod következő linkre kattintva http://valetudo.sk/blog/

Telefon : 00421 907 861 400